Category Archives: Klatring

Mount Kenya.

Som et afbræk i den skrækkelige danske vinter har Anne Marie og jeg lige tilbragt 15 dage i Kenya; højdepunktet på turen – i enhver henseende – var nok bestigningen af Point Lenana. 4985 meter. Lenana er blot den tredje højeste top på Mount Kenya:  de to højeste – Nellion og Batian, som er 200 meter højere, kræver lang og seriøs klippeklatring. Men alligevel er der tale om en fysisk ganske udfordrende tur med tynd luft og højdetilvænning. Og en vanvittig smuk tur i måneskin og med udsigt over det halve Afrika i solopgangen.  Mount Kenya byder faktisk på masser af flot klippeklatring og specielt i januar og februar et særdeles stabilt og behageligt vejrlig – så hvis der er nogen der har lyst til at ta med næste år…….

1 Comment

Filed under Klatring, Mellem himmel og jord, Turberetninger

Jeppe på bjerget…..

Klatreklubben har været på forårstur til Bjerget på Idrætshøjskolen i Viborg; det er lavet af sprøjtebeton – men det er lige så fedt som at klatre på et rigtigt bjerg; og der er udfordringer nok til talrige besøg!

Jeppe på Bjerget

Leave a Comment

Filed under Klatring

Klatretræf i Ribe.

I weekenden var jeg til juniorklatretræf  hos Ribe Klatreklub med ungerne fra Lemvig Ungdomsgård – herligt døgn med intenst socialt samværd og masser af klatring – underarmene har været ømme i to dage. Kæmpe inspiration til det daglige arbejde i klubben – både for ungerne og mig!

Jesper på væggen i Ribe

Leave a Comment

Filed under Klatring